Adım Adım Dayanışma Ekonomisi – II
İlk yazıdan iki sene sonra, ikinci yazıyı kaleme almak için kendimi hazır hissediyorum. İlk yazının sonunu şöyle getirmiştim: “Ortak ihtiyaçlarımıza…
İlk yazıdan iki sene sonra, ikinci yazıyı kaleme almak için kendimi hazır hissediyorum. İlk yazının sonunu şöyle getirmiştim: “Ortak ihtiyaçlarımıza…
Blogda, Kütüphane sayfası altında yer alan ve düzenli olarak güncellediğimiz Kitap Listesi, sosyal ekonomi ve dayanışma ekonomisi kapsamına giren Türkçe…
Yazının başlığındaki tümce bana ait değil. Kolombiya’nın başkenti Bogotá’da – kim bilir kim – bir duvara yazmış: Karamsarlığı daha iyi zamanlara bırakalım, demiş. Felaketler karşısında korkuya kapılmak; çaresizlik ve yalnızlık…Devamını Oku →
Berlin merkezli act for all, oldukça yeni bir sosyal girişim. Kâr amacı gütmeyen bu e-ticaret platformunun amacı, emeğin yönettiği küçük…
Dayanışma sözcüğünü daha sık kullandığımız günlerdeyiz. “Evde Kal” ve “Hayat Eve Sığar” etiketleriyle karşı karşıyayız her an.…
Sosyal kooperatifler, Türkiye kooperatifçilik sektöründe yaşanan belirgin değişimin önde gelen aktörleri arasındadır. Geçtiğimiz aylarda İzmir’de başlayan bir proje, temizlik alanında yeni bir sosyal kooperatif kurulmasını hedefliyor. HALKA projesi ile kurulacak…Devamını Oku →
Kapitalist üretim biçimi ve üretim ilişkileri kâr ve sermaye birikimine dayalıdır ve bu birikim her şeyden önce gelir. Özünde us…
Ortak tüketim mümkün mü? Yeterli satın alma gücüne sahip olanların, tüketimden ve “bana ait, benim” demekten vazgeçmeleri için ilk bakışta…
Modern kooperatifçiliğin, kentli işçilerin temel gereksinim maddelerine erişebilmek için kurdukları bir tüketim kooperatifi ile başladığı kabul edilir. Ancak kooperatifçilik modeli, esas olarak, kırsal alanda ve tarım sektöründe kök salmıştır. Henüz…Devamını Oku →
Takas ve takas etkinlikleri dayanışma ekonomisi uygulamalarından biridir. Pratikte daha çok giysiler takas edilmekle birlikte kitaplar, oyuncaklar, mutfak eşyaları, çeşitli…