İşçi Kooperatifleri İçin Dilekçe Verildi

Japonya’nın kooperatif sektörü ciddi bir potansiyele sahiptir. Dünyanın en büyük tüketici kooperatifi olan Japonya Tüketici Kooperatif Birliği’ne sahip olmakla birlikte, aynı zamanda dünyanın en büyük tarım kooperatifi (Japonya Tarım) ve dünyanın en büyük beşinci sigorta kooperatifi (Zenkyoren) de Japonlara aittir. Bununla birlikte, Japonya hala nispeten daha az işçi kooperatifi sahibi bir ülke. Bunun nedeni, ülkede işçi kooperatifleri oluşturulması için yasal bir çerçevenin olmamasıdır. Yeni bir yasa tasarısı bu yıl meclise sunulabilir mi merak konusu. Japonya İşçi Kooperatifleri Birliği (JWCU) kesinlikle böyle bir tasarıyı talep ediyor.

http://english.roukyou.gr.jp/legislation.html

JWCU uluslararası ilişkiler sorumlusu Osamu Nakano, “Neredeyse 20 yıl boyunca yasallaştırma kampanyasını geliştirdik. Japonya’da 1800 yerel hükümet var. Onların yaklaşık 1000’i Japonya işçi kooperatifleri yasasının merkezi hükümete devredilmesi için şimdiden dilekçe verdiler.” dedi. JWCU, yıllarca süren geniş desteğin ardından, 2018’in Japonya’nın işçi potansiyelinin tamamını gerçekleştireceği, kooperatiflerin ve işçilerin ekonomik gücünün artacağı bir yıl olacağına inanıyor. İşçi kooperatiflerinin yokluğuna rağmen, Japonya’nın kooperatif sektörü 65 milyondan fazla üyesi, Japonya’nın 127 milyonluk nüfusunun neredeyse yarısı ve 145 milyar ABD Dolarlık yıllık cirosu ile dünyanın en büyük şirketlerinden biridir. Sektör, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ülkenin yeniden inşasında ve büyümesinde önemli bir rol oynamıştır. Japonya’daki kooperatifler, faaliyetlerinin ne kadar geniş kapsamlı olabileceğine dair benzersizdir. Örneğin, Japonya Tarımı, dünyanın dört bir yanındaki tarım kooperatiflerinin aksine, aslında çok işlevli bir kooperatif olarak faaliyet göstermektedir. Bunun anlamı, tarımsal erişime ek olarak, üyeleri adına bir mali kola sahip olması, karşılıklı sigorta sağlamak ve diğer faaliyetlerin yanı sıra pazarlama yapmaktır.

Japonya’nın işçi kooperatifleri için yasal çerçeveden yoksun olmasının nedeni, sektörün yasal olarak organize edilmek istenmesidir. Birçok Avrupa ülkesinden farklı olarak, Japonya’nın tek bir kooperatif yasası yoktur. Bunun yerine, her sektörün farklı bir bakanlıktan ön onay almayı gerektiren kendi ayrı yasal çerçevesi vardır, bu da sektörler arasında yeni kooperatifler kurmayı zorlaştırır. Erişim

Kategori(ler): Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.