Uzun bir tarihsel arka planı bulunsa da sürdürülebilirlik kavramının kamuoyunda daha bilinir ve görünür hale gelmesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının kabul edilmesiyle birlikte oldu. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları; yoksulluğun ortadan kaldırılması, çevrenin korunması ve 2030 yılına kadar herkes için barış ve refahın tesisine yönelik evrensel bir çağrıdır.

Sürdürülebilirlik 20. yüzyılın son çeyreği itibarıyla uluslararası gündeme yerleşirken küresel boyutta ortaya çıkan sosyal, ekonomik ve çevresel riskler karşısında ortak eylemler ve yol haritaları oluşturma yollarının aranmasına da aracılık etti. Ancak çağın getirdiği yeni gelişmelerle birlikte, sürdürülebilirliğin ve sürdürülebilir kalkınmanın tüm alanlardaki karşılığının ve açılımlarının keşfedilmeye ihtiyaç duyan pek çok boyutu bulunuyor. Bu bağlamda, sürdürülebilirliğin çok boyutlu ve kompleks yapısının, yansımalarının, potansiyel dönüşüm alanlarının daha iyi anlaşılması, içselleştirilmesi ve kolektif eylemlere dönüşmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimler önem taşıyor.

Doğayla Yaşam Akademisi: Sürdürülebilirliğin Açılımları Üzerine Kapsamlı Bir Eğitim

“Doğayla Yaşam Akademisi”; TED Üniversitesi, EGET Vakfı ve TOVAK’ın işbirliğinde, 3 – 10 Temmuz 2023 tarihleri arasında Marmaris Turunç’ta bulunan TOVAK Uluslararası Marmaris Akademisi’nde gerçekleştirilecek. Eğitim, teorik dersler ve uygulamalı atölyeler ile 18-35 yaş arasındaki yükseköğretim öğrencilerine sürdürülebilirlik ve doğayla yaşam konularında bilimsel ve keyifli bir öğrenme deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Çok disiplinli bir bakış açısıyla oluşturulan teorik eğitimler, katılımcıların sürdürülebilirliğin çeşitli boyutlarına dair farkındalık geliştirmelerine de imkân sağlayacak biçimde hazırlanmış. Sürdürülebilirlik ve doğayla yaşam konuları edebiyat, filoloji, sosyoloji, arkeoloji, etnografi, antropoloji, siyaset bilimi, ekonomi ve ziraat mühendisliği gibi çeşitli disiplinlerin kesişimlerinde kapsayıcı bir çerçevede tartışılacak.

Yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatları sağlayan uygulamalı atölyeler daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı için iyi uygulama modellerini bir araya getirirken, saha ziyaretleri iyi örnekleri yerinde deneyimleme olanağı sunuyor.

Doğayla Yaşam Akademisi’ne katılmak isteyenler 28 Mayıs 2023 tarihine kadar https://eget.com.tr/eget-atolye adresinden detaylı bilgi edinebilir ve programa kayıt yaptırabilirler.

  • Son kayıt tarihi: 28 Mayıs 2023-Pazar (Kontenjanın belirtilen tarihten önce dolması durumunda kayıtlar daha önce kapatılacak)
  • Kayıt yaptırmak için: https://eget.com.tr/eget-atolye

İletişim: dyakademisi@tedu.edu.tr

WhatsApp İletişim Hattı: 0 554 166 86 84

Kategori(ler): Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.