İlk yayınını 31 Ağustos 2020’de gerçekleştirecek İz Televizyonunda aynı gün Kolektif Girişimler adlı program başlıyor. Bir televizyon programı olmanın ötesine geçmesi planlanan projenin amaçları arasında konuk söyleşilerini basılı bir kitaba dönüştürmek de var. Kolektif Girişimler’i, programı hazırlayan ve blogumuza konuk yazar olarak destek veren Mehmet Kuzu’dan dinleyelim


Dönüşümü Ölçmeye Geliyoruz

Kolektif Girişimler, tek başınalığın yetersizliğini birlikteliklerin başarılarını öne çıkararak anlatıyor. Bir TV Programının dönüştürücü etkisi olabilir mi? Biz dönüşümü ölçmeye geliyoruz ve veri biliminden yararlanarak attığımız her adımın sosyal etkisini ölçerek kapsamlı bir projeye imza atmayı amaçlıyoruz.

Kolektif:

Anlam / www.tdk.gov.tr

  1. sıfat Birçok kimseyi veya nesneyi içine alan, birçok kişi ve nesnenin bir araya gelmesi sonucu olan.
  2. zarf Ortaklaşa.
Girişim:

Anlam / www.tdk.gov.tr

  1. isim Bir işe girişme, teşebbüs.
  2. isim, fizik İki veya daha çok dalga   hareketinin, aynı noktaya aynı anda gelmesiyle birbirini yok edebilmesi veya kuvvetlendirebilmesi olayı

TV Programı

Her programda kolektif girişim (sivil inisiyatif, topluluk, dernek, vakıf, kooperatif, birlik) temsilcisi bir canlı yayın konuğu yer alacak. Tüm programlarda kadınlara, gençlere öncelik verilecek. Canlı yayın konuğu özelinde bir hafta erkek konuk davet edilirse diğer hafta mutlaka kadın konuk davet edilecek. Kolektif girişimlerin, toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun olarak olabildiğince cinsiyetsiz biçimde yankı bulmasına özen gösterilecek.

Program her hafta Pazartesi günü 18:00-19:00 arasında akşam kuşağında yer alacak. TV yayın koordinatörünün yönlendirmeleri doğrultusunda canlı yayının banttan tekrarı seyircilerle buluşacak. Programdaki güncellemeler ve kapsamda yer alan diğer başlıklardaki gelişmeleri paylaşmak üzere Linkedin üzerinde bir grup oluşturuldu. Ek olarak www.kolektifgirisimler.net internet sitesi üzerinden bilgi paylaşımı ve etkileşim sağlanacak.

Kitap

Kolektif Girişimler programının konuklarıyla yapacağı söyleşilerin yazılı hale getirilmesiyle oluşacak bir yıllık içerik bir araya getirilerek bir yayın hazırlanacak. Kitap, Kolektif Girişimler’i farklı örnekleriyle bir araya getiren türünün tek örneği olarak girişimciliği destekleyen ve dayanışma ağlarının gelişmesine destek olacak bir yayın özelliği taşıyacak. 52 bölümden oluşacak kitap içerisinde sivil inisiyatifler, topluluklar, dernekler, vakıflar, kooperatifler ve birlikler iyi uygulama örnekleriyle yer alacaklar.

Sosyal Etki Değerlendirmesi

Sosyal etki, insan yaşamı ve çevresine yapılan herhangi bir müdahaleden kaynaklanan değişim olarak tanımlanır. Bu değişimler insanların günlük yaşamını, ekonomik hayatını, yaşam tarzını, toplum geneli ilişkisini, inançları ve kültürel etkileri de kapsar. Sosyal etki değerlendirmesi, etkileyen ve etkilenenler arasındaki etkileşim sürecinde ortaya çıkan yaşam ve mekâna ilişkin etkilerin, olası olumsuz sonuçlarının minimize edilmesi için kapsamlı ve katılımcı bir yönetim sürecidir. Etki ölçüm ve değerlendirme adımları, sosyal değişimin gerçekleştiği bölgelerde bir plan, proje, programın ya da politikanın yaratacağı değişimin olumlu ve olumsuz etkilerini anlamaya ve olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik yapılan analiz, izleme ve planlama çalışmalarını içerir.

Programın tamamında tüm ana uygulamaların etkisini ölçümlemek için bütünsel bir yaklaşım benimsenmektedir. Yayınların hazırlanma aşamasındaki iletişim, yayın sırasındaki etki ve etkileşim sayıları, yayınlar arasındaki etkileşim değişimleri, yayınlar sırasında, sonrasında alınan geri bildirimler, öneri sayıları, içerikleri, yayına katılma talepleri ve tüm akış içerisindeki an an gelişmeler nitel ve nicel veriler göz önünde bulundurularak kaydedilecektir. Analizler, analitik yaklaşıma sahip uzman ekip öncülüğünde veri biliminden yararlanılarak yapılacaktır.

İletişim: kolektifgirisimler@gmail.com

Kategori(ler): Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.