Niyetli Toplulukların Ekonomisi
Niyetli toplulukların ekonomisi topluluğun bulunduğu yere ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir, ancak kapitalizmin işleyiş şekli nedeniyle herhangi bir niyetli topluluk…
Niyetli toplulukların ekonomisi topluluğun bulunduğu yere ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir, ancak kapitalizmin işleyiş şekli nedeniyle herhangi bir niyetli topluluk…
Niyetli topluluklar insanlarla ve mekânlarla farklı bir ilişki kurmak, daha sağlıklı ve tatmin edici yaşamlar sürmek isteyen kişilerin bulduğu paylaşıma…
Naomi Klein’ın “Şok Doktrini: Felaket Kapitalizminin Yükselişi” isimli kitabı, yazılmasının üzerinden on beş yıl geçmiş olsa da hâlâ okumaya değer. Bu çığır açıcı kitap, neoliberal serbest piyasa politikalarının kasıtlı bir…Devamını Oku →
“Omelas’ı Bırakıp Gidenler” Amerikalı bilim kurgu ve fantezi yazarı Ursula K. Le Guin’in ilk kez 1982’de basılan kısa öyküsü. Öykü,…
Tüketicinin kral olduğu piyasa anlatısının gerçek yaşamda karşılığı neredeyse yok. Salgın dönemi derslerinden biri de ekonomik sistemin aslında bir kurumsal…
Kooperatifçilik Konferansında Çeşitli Vurgular Yapıldı Sürdürülebilir büyüme ve ortak refahı sağlamak için kooperatif iş modelini dijital ekonomiye taşımak hem yerel hem de ulusal düzeyde yeni bir nesil ortaya çıkarıyor. Yaklaşık…Devamını Oku →
“Dünyada, Toplumsal Yeniden Örgütlenme Biçimlerine İhtiyaç Duyuluyor” Sürdürülebilir bir kooperatifçilik modeli, “Dünya’nın yıkılmış parçaları” olan şirket kapitalizminin yerini alabilir. Yeni…
Kelly: Üst Üste Yaşanan Olaylara Çözüm Arayışı Sonucu Kooperatifler Gelişti On yıl önce, ABD’de yaklaşık 350 işçi kooperatifi vardı. Şimdi…
Kooperatifler konusu yönünden şirketlerle benzerlik gösteren ancak mülkiyet, amaç ve işleyiş açısından oldukça farklı olan kurumlardır. Kooperatiflerin sahibi kimdir? Şirketler gibi kooperatiflerin mülkiyeti de sermayesine katkıda bulunanlara aittir. Ancak bir…Devamını Oku →